20 lutego 2014

Co zrobić, żeby masło było miękkie, bez użycia mikrofalówki. Skuteczna rada na miękkie masło.


Często przy pieczeniu potrzebne jest miękkie masło. Zwykle zapominamy o tym i kiedy chcemy przygotować ciasto nasze masło jest twarde. Pokażę Wam co zrobić, żeby masło było miękkie.



Połóż kostkę masła pomiędzy dwoma kawałkami papieru woskowanego.


Za pomocą wałka rozgnieć masło. 


Wałkujemy tak, jakbyśmy przygotowywali ciasto na ciasteczka. 


"Ściągnij" masło z papieru zanim zrobi się zbyt miękkie, by to uczynić.

Masło jest gotowe wtedy kiedy bez problemu wsuniemy w nie palec i pozostanie "dziurka". 


10 komentarze:

  1. dobra rada! widzę tu takich więcej :) na pewno będę stałym gościem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuje bardzo i w takim razie zapraszam częśiej:))

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetne porady, będę tu chętnie zaglądać. :) Sposób zapamiętam. :) Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuje ślicznie:):) Staram się pomagać ile się da, by życie kobiety prowadzącej dom nie było aż takie nudne i monotonne:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo fajna rada, jestem początkująca panią domu, więc chętnie będę tutaj zaglądać :-)

    Na szczęście jeszcze nigdy nie zapomniałam wyciągnąć wcześniej masła :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. oj często się zapomina o wyjęciu wcześniejszym masła.
    pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Cieszę się bardzo, że porada Wam się przyda:) Sama nie raz zapominam wyciągnąć masło:) Każdemu się zdarza:)

    OdpowiedzUsuń
  8. A może być papier do pieczenia? Niestety nie mam papieru woskowanego :(

    OdpowiedzUsuń
  9. Wlasnie robilam makowiec i zapomnialam wyjąć maslo, dzieki Pani radzie wszystko sie udalo, martwilam sie bo drozdze mi juz wyrosly a tu taka gafa z masłem, dziękuję:

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za pozostawienia komentarza ♥♥ Na pewno odwdzięczę się tym samym w wolnej chwili ♥♥